ÜRDÜN TURU 4*OTELLERDE YARIM PANSİYON PGS İLE 5 GECE 6 GÜN Tur Programı
PROGRAM
1. Gün: İSTANBUL /AMMAN –JERASH-AMMAN
Sabah Istanbul Sabiha Gökçen havaalanında buluşma saat 07.10 Pegasus Havayolları ile Ankara aktarmalı olarak Amman’a hareket.Saat 12.20 Amman Queen Alia Havaalanına varış.Local rehberimiz ile buluştuktan sonra Amman’ın kuzeyinde bulunan Decapolis kentlerinin en büyüğü ve en iyi korunmuş olanı Jerash antik kentine hareket.Jerash’a vardığımızda 800 metrelik Sütunlu Caddesini, Zeus ve Artemis Tapınaklarını, Güney ve Kuzey Tiyatrolarını, Tetrapylon’u, Bizans Kiliselerini ve diğer Roma şehirlerinde rastlanmayan Oval Plaza’yı gezdikten sonra Amman’a dönüş. akşam yemeği ve geceleme Amman’da otelimizde

2. Gün: AMMAN – ÇÖL KALELERİ-AMMAN
Çöl Kaleleri gezimiz için Ammanın güneydoğusuna hareket.8.yüzyıla tarihlenen Qasr Kharanah kervansarayının ziyaretinden sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası’nda yer alan ve erken İslam döneminin nadide duvar resimleri ile ünlü Qasr Amra’nın gezilmesi.Amman’a dönüş ve Ammanda Amman Kalesi’ndeki 8. yüzyıl Emevi Sarayı, sarnıç, Bizans Kilisesi ve Hercules Tapınağı’nın gezilmesi daha sonra şehrin göbeğinde yer alan 6000 seyirci kapasiteli ve 2.yüzyıla tarihlenen Roma Tiyatrosunu ve Amman Arkeoloji Müzesinin ziyareti,otele dönüş akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün: AMMAN-MADABA-MT.NEBO-UM AL RASSAS – KERAK KALESİ-PETRA
Sabah kahvaltı sonrası için mozaikler şehri olarak da bilinen Madaba’ya hareket. Kasabadaki ondokuz kilisenin en ünlüsü Saint George Kilisesi ve kilisenin tabanını süsleyen mozaik haritanın incelenmesi. Yaklaşık iki milyon tessera ile yapılmış olan bu yer haritası şu ana kadar bilinen en eski Kudüs ve Kutsal Topraklar haritası olarak kabul edilmektedir. Madaba gezisini müteakip Ürdün’ün en kutsal mekanlarından biri olan  Mount Nebo’ya (Nebo Dağı) hareket. Hz.Musa’nın Mısır’dan başlayan ve kırk sene süren Exodus (Mısırdan çıkış) yolculuğunun sona erdiği ve halkına Vaadedilmiş Topraklar’ı gösterdiği yer olarak kabul edilen Nebo Dağı’nda mozaikleriyle ünlü bir kilise de mevcut. Aynı zamanda muhteşem bir panoramaya da sahip olan bu tepeden, Ölü Deniz (Lut Gölü), Ürdün Nehri, Jericho (Eriha), Ramallah, Qumran ve bulutsuz günlerde Kudüs’ü bile görmek mümkün.Turumuza Limes Arabicus olarak bilinen UNESCO listesinde yar alan Roma dönemi sınır savunma hattının en önemli garnizonlarından biri olan Um Al Rassas’ın gezilmesi ile devam edeceğiz. Antik dönemde adı Kastron Mefa’a olarak da geçen Um Ar Rasas’ta Ürdün’ün en büyük taban mozaiğine sahip 8. Yüzyıl St.Stephen Kilisesini ziyaret ettikten sonra Kerak Kalesi’ne hareket. 12.y.y da Selahattin Eyyübi ve Raynald de Chatillon arasında kanlı çatışmalara sahne olan ünlü haçlı kalesi Kerak’ın gezilmesinin ardından iki gece konaklayacağımız Petra’ya varış. Otelde alınacak akşam yemeğinden sonra yıldızların altında ve yüzlerce mum ışığı eşliğinde hafızalardan kolay silinemeyecek Petra by night yürüyüşü.  Akşam yemeği ve geceleme Petra’da.

4. Gün: PETRA
Kahvaltıdan sonra, 07.07.2007 tarihinde Dünyanın Yeni Yedi Harikası listesine girmeyi başaran ve 1985 yılından beri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Petra antik kentinin tam gün gezilmesi. İlk olarak, tektonik hareketler sonucunda oluşan 800 metrelik Al Siq geçidine (isteğe bağlı olarak) at sırtında ulaşılacak, daha sonra sırasıyla, El Khazneh (Hazine), Fasatlar Caddesi, kayalara oyulmuş antik tiyatro, Urn Tomb, Silk Tomb, Corinthian Tomb, Palace Tomb, Sextius Florentinus Tomb, Temple of the Wings, Bizans Kilisesi, Sütunlu Cadde, Qasr El Bint ve Petra Müzesi gezilecektir. Petra’yı kendi başınıza keşfetmeniz ve fotoğraf çekmeniz için  serbest zamanımız olacaktır. Bu süre içerisinde arzu eden katılımcılar yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüşten sonra El Deir Manastırı’na çıkabilirler. Akşam yemeği ve geceleme Petra’da.

5. Gün: GÜN PETRA- LITTLE PETRA – AKABE – WADİ RUM
Otelde alacağımız kahvaltıdan sonra Little Petra’nın gezilmesinin ardında Ürdün’ün Kızıldeniz’e açılan tek şehri olan ve Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferi sırasında ele geçirdiği ve 400 yıl boyunca Osmanlı hakimiyetinde kalan önemli liman şehri Akabe’ye hareket ediyoruz..Akabeye vardığımızda eger açık ise hala ayakta olan Akabe Kalesini ziyaret edeceğiz,Ayrıca alt kısmı camdan yapılmış özel bir tekneyle de mercan kayalıklarını ve sualtı dünyasını izlemek mümkün.  .Daha sonra Arabistanlı Lawrence filiminin çekildiği Wadi Rum çölüne hareket edeceğiz.Çölde harika bir deneyim olan 2 saatlik Jeep Safari turundan sonra lüks çadır otelimize yerleşiyoruz akşam yemeğinden sonra ateşin etrafında oturup sohbet edip gökyüzündeki milyonlarca yıldızı izleme fırsatı bulacağız.

6. Gün: GÜN WADİ RUM- AMMAN-ISTANBUL
Sabah erken lüks çadırdaki kahvaltıdan sonra Amman Havaalanına hareket .Saat 13.00 Ammanadan Ankara aktarmalı olarak İstanbula hareket.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler


Notlar
Emka Tur
Halaskargazi Cad. No 3 Kat 1 Harbiye Şişli İstanbul
02122191888


Bu çıktı 24.04.2024 22:23 tarihinde verilmiştir. Emka Tur tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.