KUDÜS-ISRAIL VE KUTSAL TOPRAKLAR GEZİSİ 4 GECE 5 GÜN PGS İLE!! Tur Programı
PROGRAM
1. Gün: İSTANBUL – TEL AVİV - KUDÜS
Türkiye saati ile sabah 07.55 da Pegasus Havayolları ile İstanbul Sabiha Gökçen  Havalimanından Tel Aviv’e hareket. Saat 10.10 civarı Tel Aviv’de varış ve rehberle buluşma, ardından Hz. İsa’nın doğduğu yer olan Bethlehem’e hareket. Kısa bir otobüs seyahatinden sonra Batı Şeria’da yer alan Bethlehem’e (Beytüllahim) varacağız. Hıristiyanlık tarihinin ve inancının en önemli ikinci kilisesi olan ve Hz.Isa’nın doğduğu mağaranın üzerine inşa edilen Doğuş Kilisesi’ni (Church of Nativity) ziyaret edeceğiz. Kudus’e vardığımızda Kudüs’ün 4 mahallesi olan Yahudi Mahallesi, Hırıstiyan Mahallesi, Ermeni Mahallesi ve Müslüman Mahallesi gezilecek. Kudüs’ün en önemli girişlerinden olan Şam Kapısı (Damascus Gate) ardından Roma döneminde kuzeyden güneye uzanan cadde Cordo (The CordoMaximus) görülecek. Zion Dağı’nda (MountZion) bulunan Hz. İsa’nın havarileri ile Son Akşam Yemeğini paylaştığı oda olarak da bilinen Canacle ve bu odanın altındaki Kral Davut’un Mezarı’nın ziyaret edeceğiz.Kudus Otelimize giriş yaptıktan sonra akşam yemeği ve konaklama  otelimizde.

2. Gün: KUDÜS
Kahvaltıdan sonra Zeytin Dağı  (Mouth of Olives) seyir terasından; Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra’nın da bulunduğu Harem-ül Şerif’i, Tapınak tepesi ya da dağını (Temple Mount), Kudüs Şehir Surları’nı, Yahudi Mezarlığı’nı ve tarihi Kudüs manzarasını panoramik olarak göreceğiz. Daha sonra gezimiz birkaç önemli kilise ziyareti ile devam edecek. Yükseliş Kilisesi (Church of Ascension) İsa’nın öldükten sonra yeniden dirildiği ve kırk gün sonra göğe yükseldiği yer olarak kabul edilir. Bütün Ülkeler Kilisesi (Church of All Nations) 1924 yılında inşa edildi. Bu kilise Hz.İsa’nın, havarisi Yahuda Iskaryot tarafından ihanete uğramadan önce dua ettiği kayanın üzerine 12 ülkenin katılımı ile inşa edilmiştir. Ardından Gethsemane Bahçesi (Garden of Gethsemane ) ziyaret edilecek. Hz. İsa’nın bu bahçe içerisinde ihanete uğradığına inanılmaktadır ve bu bahçede 2000 yıldan daha yaşlı üç zeytin ağacı bulunmaktadır ve bu ağaçlar Hz. İsa’nın uğradığı ihanetin hala yaşayan canlı şahitleridir. Daha sonra Zeytin Dağı’nın arasında yer alan üç anıtsal mezarı, (Absalom Mezarı, BeneiHezir Mezarı ve Zechariah Mezarı) ile Kidron Vadisi’ni ziyaret edeceğiz. Daha sonra Çile Yolu’nu yürüyeceğiz. Hz. İsa’nın Roma askerleri tarafından çarmıha gerileceği Golgota Tepesi’ne götürülürken sırtında haçını taşıdığı Çile Yolu (Via Dolorosa) ve bu yol üzerinde 9 istasyon anısına yapılmış 9 kilise ve diğer tarihi yapıları görerek 600 metrelik yolu yürüyeceğiz. Toplam 14 istasyondan oluşan Çile Yolu’nun son 5 istasyonunun içinde bulunduğu Kutsal Kabir Kilisesi’ni (Church of HolySepulchere) ziyaret edeceğiz. Turumuz bir zamanlar altında efsanevi Süleyman ve Büyük Herod tapınaklarının da bulunduğuna inanılan ve bugün İslam Dünyası’nın en önemli ve iyi bilinen eserlerinden Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra’yı (Hz. Muhammed’in Miraç a yükseldiğine inanılan kaya) içinde bulunduran Harem-ül Şerif’i ziyaret ederek devam edecek.  Yahudi dini ve toplumu için çok önemli olan Ağlama Duvarı ya da diğer adı ile Batı Duvarı’nı ziyaret edikten sonra Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün: KUDÜS – NASIRA - HAIFA
Sabah kahvaltı sonrası Nazareth’e (Nasıra) hareket edilecek. Nazareth’e  Ortadoğu’nun en büyük kilisesi olan Müjde Kilisesi (TheChurch  of the Annunciation) gezilecek . Bu kilisenin Müjde Kilisesi diye anılmasının nedeni Meryem Ana’nın Hz.İsa’ya hamile olduğunu Cebrail tarafından öğrendiği yer olmasıdır. Daha sonra Israil’in 3.büyük şehri olan Hayfa’ya hareket. Hayfa’ya vardıktan sonra yemek ve  otelimizde konaklama.

4. Gün: HAYFA –AKKA - CAESAREA - TEL AVIV
Oteldeki kahvaltıdan sonra Hayfa’nın sembolü haline gelmiş olan, UNESCO Dünya Kültür Listesi’nde de yer alan Bahai Bahçeleri’ni ve Bahai dini önderlerinden Bab‘ın anıtsal türbesini ziyaret edeceğiz. Daha sonra Carmel Tepesi’nden (Mouth Carmel) Hayfa’nın harika manzarasını panoramik olarak göreceğiz. Ortaçağ’ın en büyük limanlarından olan Akka’ya hareketle devam edeceğiz. Akka’ya ulaşınca Haçlı Dünyası ve Tapınak Şövalyeleri’nin dünyasını ve görkemli yapılarını keşfedeceğiz. Bu tarihi kentte Osmanlı’dan günümüze miras kalan han, bedesten ve camileri de göreceğiz. Öğleden sonra Akdeniz kıyısında Kral Herod tarafından M.Ö. 1.yüzyılda inşa edilen liman kenti Caesarea’yı ziyaret edeceğiz.Antik Caesarea kentinden ayrılıp Tel Aviv’e hareket edeceğiz. Tel Aviv’de vardığımızda  Rotchid Bulvarı ve Telaviv Bauhaus mimarisini göreceğiz.Akşam yemeği ve konaklama Tel-Aviv Otelimizde.

5. Gün: TEL-AVIV – YAFA - ISTANBUL
Kahvaltı sonrası sabah dünyanın en eski  yerleşim merkezlerinden biri olarak kabul edilen ve İsrail’de bir liman şehri olan Yafayı (Jaffa)  ve Bit Pazarı’nı gezdikten sonra İsrail’den ayrılmak üzere hava alanına hareket edeceğiz.15.50 de İstanbul’a hareket ve 18.10 Istanbul’a varış.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler


Notlar
Emka Tur
Halaskargazi Cad. No 3 Kat 1 Harbiye Şişli İstanbul
02122191888


Bu çıktı 18.04.2024 21:32 tarihinde verilmiştir. Emka Tur tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.