BÜYÜK İSPANYA KIŞ DÖNEMİ 7 GECE 8 GÜN PGS İLE Tur Programı
PROGRAM
1. Gün: İSTANBUL – BARCELONA
Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali Pegasus kontuarında saat 08.00’de buluşma. Check-in işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları’nın PC1091 sefer sayılı uçağı ile saat 10:00’da Barcelona’ya hareket edeceğiz. Yaklaşık 3 saatlik uçuşun ardından yerel saat ile 11:40`ta Barselona'ya varacağız. Katalonya Özerk Topluluğu’nun başkenti ve ünlü Mimar Antoni Gaudi’nin muhteşem eserlerinin buluduğu İspanya'nın ikinci büyük şehri, şahip olduğu eserlerden ötürü nüfusunun dört katı kadar turisti kendine çekmektedir. Panoramik olarak gerçekleştireceğimiz şehir turumuzda, “Bitmeyen Kilise” olarak da bilinen La Sagrada Familia, İspanya ve Catalunya Meydanı, Gaudi'nin Evleri (Casa Batllo ve Casa Mila), Katalunya Meydanı, La Rambla Caddesi ve Port Olimpic görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelinize transfer. Geceleme otelinizde.

2. Gün: BARCELONA
Sabah otelde alınacak kahvaltı ardından dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Girona & Figueras Turuna katılabilirler. (65 €). Turumuza, Onyar Nehri’nin kıyısında kurulmuş ve ilk bakışta Floransa’yı anımsatmakta olan, yörenin en zengin şehri olan Girona ile başlıyoruz. Daracık sokakları ve katedrali ile görülmeye değer şirin bir ortaçağ şehri olan Girona ayrıca parfüm filminin sinema çekimlerinin yapıldığı şehirdir.  Panoramik olarak yapılacak turumuzda; Aslan heykeli, Katedral Meydanı, Mezuzalı evler, Yahudi Mahallesi, Rambla ve ünlü mağazaları göreceğiz. Serbest zaman sonrası Pirene dağlarının manzarası eşliğinde Figueras Kenti’ne doğru yola çıkıyoruz. Kasaba öyle etkileyici bir atmosfere sahiptir ki bütün dünyanın hayranlık duyduğu sınır tanımaz ressam Salvador Dali’ye hayatı boyunca ilham kaynağı olmuştur. Burada Ünlü sürrealist ressam “Salvador Dali’nin” kendi elleri ile dekore ettiği müze evi gezeceğiz. Her bir eserinin değeri milyonlarca dolarla ifade edilen bu müzede, ölümsüz aşkı Gala’yı resmettiği, zihinleri zorlayan eserlerinin bulunduğu müzeyi ziyaretimiz  sonrasında otelimize transfer. 

3. Gün: BARCELONA VALENCIA
Sabah otelde alınacak kahvaltı ardından Valencia`ya doğru yola çıkıyoruz. Varış ardından şehir turumuza başlıyoruz. İspanya’nın en büyük üçüncü şehri olma ünvanının yanısıra en büyük limana da sahip şehrin ilk ismi, Latince’de güç ve kuvvet anlamına gelmektedir. Valencia’da; Panoramik olarak yapılacak şehir turunda Sanat ve Bilim müzesi, Gotik Katedral, Arena, Belediye Sarayı, Tarihi pazar ve Eski İpek Borsası görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelinize transfer. Geceleme otelinizde.

4. Gün: VALENCİA – GRANADA
Sabah otelde alınacak kahvaltı ardından Granada`ya doğru yola çıkıyoruz. Varışımızın ardından panoramik Granada şehir turunda görülecek yerler arasında; Bib Lambra Meydanı, Kristof Kolomb Anıtı, Belediye Sarayı, Katedral (dışarıdan) yer almaktadır. Tur bitiminde dileyen misafirlerimizle ekstra Elhamra Sarayı turu (65 €) – (Sarayın müsaitliğine bağlı olarak Elhambra Sarayı turu gerçekleştirilir). Günlük limitli sayıda ziyarteçi kabul eden Elhamra, Duvarlarında kırmızı tuğla, damında kırmızı kiremit kullanıldığı için adına da Elhamra yani "Kırmızı" denmiştir. İslam mimarisinin ulaşabileceği yüksek noktalardan biri olarak bugünlere ulaşmış bir şahit olan Elhamra Sarayı'nın ziyareti sonrası  otele transfer ve serbest zaman. Akşamı eğlenceli bir ortamda geçirmek isteyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan Sacra Monte gece turu (45 € ). Bu turumuzda Granada‘da yaşayan çingenelerin farklı Flamenco yorumunu yaşadıkları taş evlerde izleme imkanı bulacaksınız. Geceleme otelinizde.

5. Gün: GRANADA – SEVİLLA
Sabah otelde alınacak kahvaltı ardından İspanya`nın 4. Büyük kenti, Andalucia Başkenti ve geçmişte ki sömürge ticaretinin merkezi Sevilla`ya doğru hareket ediyoruz. Guadalgivir Nehri’nin kıyısında kurulmuş bu şehirde İspanya Meydanı, Carmen’in geçtiği tütün fabrikası, Altın Kule, Yahudi Mahallesi’ni panoramik olarak gezeceğiz. Sevilla Katedrali’nin önünde vereceğimiz serbest zaman ile şehir turumuzu tamamlıyoruz. Akşamı eğlenceli bir ortamda geçirmek isteyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Flamenko Gecesi’ne katılabilirler (55 €). Geceleme otelinizde.

6. Gün: SEVİLLA – MADRİD
Sabah otelde alınacak kahvaltı ardından özel otobüsümüzle Madrid’e doğru hareket edeceğiz. Yol üzerinde dileyen misafirlerimiz ile rehberimiz tarafından düzenlenecek olan ekstra Cordoba şehir ve Cami turuna  katılabilirler (45 €). Bu turumuzda Endülüs İslam medeniyetinin ilk başladığı şehri, Musevi Mahallesi ve Plaza Mayor’u görüyoruz. Ardından günümüzün katedrali geçmişin ana Camii olan yapıyı gezerek, geçmişin izlerine tanık olacağız. Turumuz ardından Madrid`e doğru yolumuza devam ediyoruz. Panoramik şehir turumuza, Plaza mayor adı verilen büyük meydan ile başlıyoruz. Bu meydanda 136 bina ve avluya açılan 437 balkon bulunmaktadır. Zamanında bu balkonlardan boğa güreşleri ve engizisyonun yaktığı insanlar izlenmiştir. Şehrin kalbi Puerta Del Sol, Plaza mayor adı verilen büyük meydan, Kraliyet Sarayı’nın halka sesleniş yeri Plaza De Orient, Şehir’in ne kadar zengin olduğunu göstermek maksadıyla giriş kapısı olarak yapılmış Alcala Kapısı, galerili damları ile göz dolduran Gran Via, Plaza Colon ve Cibeles Meydanı ve Çeşmesi ile Cervantes Anıtı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Madrid’de ki otelimize varış ve yerleşme. Geceleme otelimizde.

7. Gün: MADRİD
Sabah otelde alınacak kahvaltı ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan  Toledo turuna katılabilirler (55€). Toledo gerçek bir açıkhava müzesi ve İspanya’nın eski başkenti, Unesco Dünya Mirası listesinin en önemli kentlerinden biridir. Ülkenin en heybetli katedrali, dünyaca ünlü ressamların eserlerine ev sahipliği yaparak dünyanın sayılı müzeleriyle yarışır hale gelmiştir. El Greco’nun kenti olarak bilinen Toledo, 16. yy’dan günümüze değişmeden gelmeyi başarmıştır. Roma, vizigot, arap, gotik, rönesans mimarisinin izlerini taşıyan yapılar, dar sokaklar, El Greco’nun tabloları, tipik pastaneler, Damascino mağazaları ve tabii ki ünlü katedrali ile turistik bir haç yeridir. Toledo’daki başka bir gelenek Arapların kenti fethettikleri zamandan kalma badem ezmesi imalatıdır. İnsanın ağzını sulandıran bu şekerlemeyi tatmadan Toledo ziyareti bitmiş sayılmaz. Yahudi mahallesi içerisinde yapacağımız yürüyüşün ardından Madrid’e hareket.. Geceleme otelimizde. 

8. Gün: MADRID – İSTANBUL
Sabah kahvaltısı sonrası odaların boşaltılması ve transfer saatimize bağlı olarak havalimanına transfer, check-in işlemlerinin tamamlanmasından sonra Pegasus Havayollarının PC1100 sefer sayılı uçağı ile saat 13:05`te İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 19:20’ta İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. 

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler


Notlar
Emka Tur
Halaskargazi Cad. No 3 Kat 1 Harbiye Şişli İstanbul
02122191888


Bu çıktı 28.03.2024 13:19 tarihinde verilmiştir. Emka Tur tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.